Anådalen


Mitt i samernas land i västra Härjedalen ligger Anådalen, ett sameviste från 1800-talet där gamla byggnader har totalrenoverats till en numera unik och exklusiv konferens- och rekreationsanläggning. Det finns bekvämligheter som bastu, dusch, badtunna och ett kök som tillagar det allra bästa som fjäll och sjöar kan erbjuda.


Boendet är fördelat på två, tre eller fyrbäddsrum med självhushåll och när du packat upp ryggsäcken så finns ett stort utbud av aktiviteter för såväl vinter som sommargäster. Vi arbetar kundorienterat och skapar den vistelse eller konferens som du önskar, gå ner till sjön och fiska, eller ta en tur längs den närliggande vandringsleden eller bara slappna av och njut av lugnet. Vi ger dig möjligheten till en naturskön vistelse, du bestämmer innehållet.


Anådalen ligger i ett väglöst sameland men det är lätt att ta sig dit, på vintern går det att färdas med skidor eller så ordnar vi med skotertransport, på sommaren kan man vandra eller så fixar vi transport med terrängfordon. Anådalens anläggning ligger skyddat mellan Kappruet och Anåfjället, 6 km till närmsta väg, 8 km från Mittådalens sameby och 2 mil från Funäsdalen. Välkommen att kontakta oss för mer information samt bokning!

samisk symbol